bac31Doi elevi din Râmnicu Sărat au fost eliminaţi de la proba de limba şi literatura română scris pentru tentativă de fraudă, aceştia fiind prinşi cu copiuţe asupra lor. Cei doi au fost examinaţi în centrele de la Liceul Teoretic ”Ştefan cel Mare” şi Liceul Teoretic ”Alexandru Vlahuţă” din Râmnicu Sărat.
Potrivit regulamentului, candidaţii care au fost eliminaţi de la o probă, pentru fraudă sau tentativă de fraudă, nu mai pot participa la probele următoare şi sunt declaraţi „eliminaţi din examen”, fără posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării sau a probelor de evaluare a competenelor lingvistice şi digitale.
Pe de altă parte, absolvenţii de liceu care au susţinut astăzi prba scrisă la limba şi literatura română au primit subiecte accesibile. Mai exact, la primul subiect, elevii de la profilul uman au avut de analizat un text dramatic, (rolul virgulei, antonime, sinonime etc). La subiectul al doilea au avut de scris un text argumentativ despre rolul scriitorilor într-o societate. La subiectul al treilea au avut de făcut o analiză privind relaţia dintre două personaje într-un roman interbelic.
La profilul real, lucrurile au fost mult mai simple. La primul subiect, elevii au avut de rezolvat mai multe cerinţe pe baza unui text în proză. La subiectul al doilea, absolvenţii de liceu au avut de scris un text argumentativ despre sport, iar la subiectul 3, au avut de prezentat particularităţile unui personaj dintr-o operă scrisă de Ion Creangă, Marin Preda sau George Călinescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here