maternitatePărinţii unui bebeluş acuză personalul medical al Maternităţii din Buzău că i-a minţit, spunându-le că micuţul a murit la scurt timp după naştere, şi susţin că de fapt copilul a fost dat altei familii, conform b1.ro. Oamenii spun că au dovada că nou-născutul a venit pe lume sănătos, însă medicii au refuzat să îl externeze, pentru ca apoi să le transmită că a decedat din cauza unor complicaţii. Mai mult, părinţilor nu li s-a permis să ridice corpul neînsufleţit al copilului.

Ana Ionescu, din satul buzoian Muscel a adus pe lume, în luna noiembrie a anului trecut, la Maternitatea Buzău, o fetiţă sănătoasă. Pe biletul de externare, medicii confirmă faptul că gravida nu a întâmpinat probleme la naştere. La scurt timp însă, starea copilei s-a înrăutăţit.  Îngrijorat, tatăl bebeluşului a ajuns la Maternitate, moment în care a fost anunţat de personalul medical că nou-născutul a murit din cauza complicaţiilor. Deşi cadrele medicale le-au spus părinţilor că pot lua copilul să-l îngroape, când s-au prezentat la morga spitalului au fost opriţi de agenţii de pază, iar oamenii au convingerea că bebeluşul lor a fost dat altei familii. Cazul a intrat acum în atenţia Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău şi a Colegiului Medicilor din Buzău.

În acelaşi timp, Colegiul Medicilor din Buzau spune ca a fost deja demarata o ancheta in acest caz. „În luna decembrie a anului trecut părinţii au fost chemaţi să ridice cadavrul copilului, dar au refuzat spunând că acesta nu ar fi al copilului lor. În urma analizelor efectuatea rezultat că trupul neînsufleţit aparţine copilului celor doi părinţi. Am deschis o anchetă, vom discuta cu toţi medicii implicaţi şi vom trage concluziile potrivite”, a declarat medicul Ion Japie, preşedintele Colegiului Medicilor Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here