alegeriBuzoienii din cele patru unităţi administrativ-teritoriale în care s-au organizat alegeri locale parţiale, s-au mobilizat şi s-au prezentat la urne pentru a-şi desemna fie primarii, fie consilierii locali.

Potrivit ultimei raportări a Biroului Electoral Judeţean, până la închiderea secţiilor, la Pogoanele au votat 59,62% dintre alegătorii înscrişi pe listele electorale. Acolo au avut loc alegeri locale pentru constituirea unui nou Consiliul Local. Şi localnicii din comuna Calvini au mers ieri la vot pentru un nou deliberativ local. Până la închiderea secţiilor de votare, 54,07 dintre votanţi s-au prezentat la urne, tot a-şi desemna noi consilieri locali care să-i reprezinte mai bine şi pentru a pune binele comunităţii înaintea interesului de partid.

Pentru cetăţenii din comuna Ziduri , ieri a fost zi mare. Ei au votat duminică şi pentru alegerea unui nou primar pentru comună, după ce fostul primar a decedat. Prezenţa la urne a fost la Ziduri de 66,21%, iar în urma scrutinului, primar a fost ales social-democratul Nicolae Nedelcu, cel care a deţinut funcţia de viceprimar şi ulterior a preluat prerogativele primarului până la alegerile din data de 25 mai, după decesul lui Dumitru Tesloveanu. 

Tot un candidat al PSD a câştigat şi alegerile locale parţiale de la Valea Râmnicului. Marian Galbenu a obţinut cel mai mare număr de voturi valabil exprimate de localnicii cu drept de vot ai comunei, şi astfel îi succede lui Ion Sandu, primarul liberal decedat anul trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here