Senatoarea PNL Doilea Tudor a scăpat de arest. Magistraţii de drepturi şi libertăţi au stabilit ca aceasta să fie cercetată sub control judiciar, respingând astfel solicitarea DNA de arestare preventivă.

La puțin timp după ce a fost pusă în libertate, Doina Tudor a declarat că nu există la dosar probe împotriva ei, ci doar supoziții, respectiv declarația unui denunțător, care la rândul lui a fost denunțat de Ilie Carabulea.

„Sunt nevinovată și vom merge mai departe. Până la urmă sunt mulțumită (de soluția dată de instanța supremă — n.r.), dar știți cum este, până la urmă, procuratura va face contestație și nu vreau să mă văd în ipostaza că nu pot să reacționez în niciun fel”, a spus Doina Tudor.

Ea a recunoscut că au fost „groaznice” condițiile din arestul Poliției Capitalei, unde și-a petrecut noaptea de joi spre vineri.

Doina Tudor a fost pusă sub acuzare în dosarul în care fostul său soț, Daniel George Tudor, la data faptei președinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, ulterior vicepreședinte al Autorității de Supraveghere Financiară, este anchetat în stare de arest la domiciliu pentru luare de mită. În acest dosar, este cercetat tot în arest la domiciliu și Ovidiu Marian, fost secretar general al Senatului, pentru trafic de influență.

DNA susține că, în perioada martie-mai 2013, Doina Tudor l-a ajutat în mod direct pe Daniel Tudor să primească suma de 200.000 de euro (din suma totală de 300.000 de euro primită de acesta), pentru ca el, în calitate de președinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, să favorizeze o firmă de asigurări care făcuse obiectul unor activități de control.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here