A încetat din viață apostolul matematicii, așa cum era supranumit profesorul Svetoslav Cremarenco, dascălul care a format generații timp de 43 de ani la Colegiul Național „B.P. Hasdeu”. Cremarenco avea aproape 80 de ani. 

S-a stins o lumina pe pamant si se va aprinde o stea pe cerul in lumea celor buni.
CREMARENCO SVETOSLAV, seriosul cancelariei care a calauzit drumul in viata a generatii intregi de hasdeieni, a plecat fizic dintre noi azi noapte, lasand un gol imens in sufletele noastre. Neobositul cautator al comorilor din sufletul elevilor sai a trait pana in ultima clipa, intr-opermanenta prospectare a tainelor sufletelor umane, nu numai a stiintelor exacte. Viata sa a fost un amalgam de suferinta: copilul dezradacinat, transformat apoi in adolescentul ambitios, in final, in
dascalul stralucit care a excelat in a combina pedagogia cu stiintele exacte. Rezultatul, sute de profesionisti, care i-au multumit de-a lungul timpului si ii vor cinsti memoria cu drag si respect.
Pentru mine ai fost unchiul cu suflet mare!
Drum lin in lumea in care ai plecat, unchiul Cremarenco, acolo unde vei reintregi familia!” , a scris Sorin Cremarenco, nepotul său, pe pagina sa de facebook. 

 

Aici puteți citi unul dintre materialele de presă scrise despre profesorul Cremarenco.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here