‘În urma sesizării Secției Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție de către Ministerul Apărării Naționale în legătură cu incidentul produs în cursul zilei de astăzi, 15 septembrie, în Afganistan, s-a constituit un dosar penal la Parchetul militar competent. Evenimentul s-a produs în cursul unei misiuni de patrulare cu un vehicul blindat, care a fost lovit, în mod intenționat, de un alt vehicul în care se afla un dispozitiv explozibil improvizat’, se arată în comunicatul PÎCCJ transmis AGERPRES.

Caporalul Mădălin Stoica avea 41 de ani, era căsătorit și avea un copil. Se afla la prima misiune în teatrele de operații și era angajat al MApN din anul 2002.

În același incident au fost răniți caporalul Ionel Buzea și fruntașul Ionel Toma.

Militarii se aflau într-un convoi de patru autovehicule MRAP (Mine-Resistant Ambush Protected) când un autovehicul capcană a intrat în blindatul lor.

Luni, 18 septembrie, vor fi organizate în unitățile militare din țară și din teatrele de operații ceremonii de comemorare a militarului căzut la datorie.

Militarii focșăneni au fost introduși în teatrul de operații din Afganistan în luna august.

În anul 2017, Armata României participă la misiunea NATO Resolute Support din Afganistan cu peste 620 de militari, alți aproximativ 300 fiind desfășurați în operații sub comandă/mandat NATO, UE, ONU și OSCE în alte regiuni. În timpul misiunilor externe, 29 de militari și-au pierdut viața și alți peste 180 au fost răniți.

Potrivit MApN, situația de securitate în Afganistan se menține instabilă, cele mai multe incidente înregistrându-se în provinciile din estul și sudul Afganistanului. Forțele NATO care asigură securitatea bazelor militare și a centrelor importante ale țării rămân ținte permanente ale unor posibile atacuri ale insurgenților.

1 COMENTARIU

  1. Aşa deschideți dosar penal, şi eu vă recomand să mergeți în Afganistan să anchetați pe teren şi să luați declarații.Mai bine deschideți dosar penal pentru faptul că a fost îlocuit de o maimuță cu pile sus puse.Ştim cu toții cum le-a mulțulit frumuşica superiorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here