Pe toată perioada stării de urgență, cererile privind dosarele de deschidere a drepturilor de pensionare vor fi preluate exclusiv telefonic sau prin e-mail. Decizia a fost luată astăzi.

„Din motive de siguranţă medicală, legate de prevenirea răspândirii şi infectării cu COVID 19,
Casa Judeţeană de Pensii Buzău aduce la cunostinţă aplicarea următoarelor măsuri:

1) Începând cu data de 18 martie 2020, pe toată durata decretării stării de urgenţă, operaţiunea de înregistrare a cererilor de deschidere a drepturilor de pensie se va efectua telefonic sau prin e-mail.

Procedura de înregistrare a cererii de pensionare va fi următoarea:

– Solicitanţii vor utiliza adresele de e-mail buzau.cjp@cnpp.ro, respectiv buzau.stab@cnpp.ro și numerele de telefon 0238/724041 si 0238/724042, prin apăsarea tastei 1, unde vor comunica datele personale de identificare (nume, prenume, CNP şi numărul de telefon), în schimbul acestor informaţii fiindu-le adus la cunoştinţă numărul cu care respectiva cerere a fost inregistrată;
– Ulterior, solicitaţii vor fi contactaţi telefonic pentru a se prezenta cu documentaţia in original (carnetul de munca, adeverinţe privind sporurile acordate sau incadrarea activităţii in anumite condiţii de muncă, precum si alte documente prevăzute de normele de aplicare ale legii, după caz) şi in copie (actele de stare civilă, carnetul de muncă, etc), documentaţie ce va fi depusă in plic sigilat;
– Această măsură este dispusă in vedere evitării expunerii acestui segment al populaţiei şi pentru asigurarea plăţii drepturilor de pensie de la data cuvenirii acestora, in urma inregistrării cererii de pensionare.

2) În cazul beneficiarilor de pensie de urmaş care implinesc vârsta de 16 ani in perioada de suspendare a cursurilor şcolare şi care nu pot face dovada continuării cursurilor, adeverinţa doveditoare a acestui fapt va putea fi depusă in termen de 30 de zile de la expirarea stării de urgenţă.

Vă mulțumim pentru intelegere!”, se precizează într-un comunicat de presă trimis astăzi de conducerea Casei Județene de Pensii Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here