FlotaDosarul comercial privind insolventa Companiei Romane de Pescuit Oceanic Tulcea se afla pe rolul Tribunalului Buzau de zece ani, iar cel penal, privind vamesii corupti de la Otopeni, de patru. Acestea sunt, conform presedintelui acestei instante, judecatorul Constantin Florescu, cele mai vechi dosare de pe rolul Tribunalului, intarzierile in solutionarea lor nedatorandu-se, in niciun fel, magistratilor instantei, ci unor prevederi legislative care au permis acest lucru.
In anul 2010, judecătorii de la Tribunalul Buzau au solutionat, in total, 7.513 de cauze, civile, penale, comerciale şi de contencios administrativ. Dintre acestea, 6.726 cauze au fost soluţionate intr-o perioada de timp mai mica de o jumatate de an, 484 intr-o perioada de timp cuprinsa intre sase luni si un an si 303 cauze intr-o perioada de peste un an. Asadar, 95,97% dintre cauze au fost solutionate intr-un termen mai mic de un an, ceea ce, conform presedintelui Tribunalului, inseamna ca majoritatea cauzelor au fost solutionate intr-un termen rezonabil.
Sursa citata a mai spus ca, in cazul insolventei Companiei Romane de Pescuit Oceanic Tulcea, care se afla pe rolul Tribunalului Buzau de zece ani, se asteapta o procedura internationala pentru a se recupera o parte din datoria unui debitor grec al companiei, inchis de autoritatile de la Atena. In ceea ce priveste dosarul coruptiei de la Vama Otopeni, care are o vechime de patru ani pe rolul Tribunalului, judecatorul Constantin Florescu spune ca acesta a fost suspendat timp de doi ani si doua luni, dupa ce inculpatii au ridicat trei exceptii de neconstitutionalitate in cauza.

Mihail TUDOR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here