scutaru
Dosarul lui George Scutaru, aflat acum la Curtea de Casație și Justiție, s-ar putea întoarce la DNA, întrucât magistrații au găsit inadvertențe în actul de sesizare a instanței în baza căruia procurorii l-au trimis în judecată pe fostul consilier prezidențial. Procurorul de caz are cinci zile la dispoziție să remedieze problemele din dosar, în caz contrar cauza urmând a fi întoarsă la DNA.
„Admite în totalitate cererile şi excepţiile invocate din oficiu şi, în parte, cererile şi excepţiile formulate de inculpaţii Scutaru George Adrian, Motreanu Dan Ştefan şi Schaer Ana Maria. În temeiul art. 345 alin. 2 şi 3 Cod procedură penală constată neregularitatea rechizitoriului nr.114/P/2015 din data de 28.09.2015 întocmit de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie. Dispune remedierea neregularităţii actului de sesizare în sensul: – precizării infracţiunilor pentru care s-a dispus trimiterea în judecată a fiecăruia dintre cei trei inculpaţi, cu indicarea expresă a textului de lege; – precizării în concret, a numărului de infracţiuni de spălare de bani, aflate în concurs, reţinute în sarcina fiecăruia dintre cei trei inculpaţi şi precizarea în concret a faptelor ce compun concursul de infracţiuni; – precizării, în concret, a faptelor reţinute ca pretins săvârşite de fiecare dintre cei trei inculpaţi care ar realiza elementul material al laturii obiective a infracţiunii de spălare de bani, varianta normativă concretă şi efectivă care li se impută fiecăruia dintre aceştia, precum şi modalitatea alternativă din cadrul fiecărei variante normative; – precizării mijloacelor de probă şi analiza acestora, cu privire la pretinsa fictivitate a relaţiilor comerciale enumerate la f. 23 – 31 din rechizitoriu dintre S.C. QUICK MONITORING MEDIA S.R.L., pe de o parte, şi S.C. CARSON CONSTRUCTION S.R.L. (fosta EURO GRUP DG TRANSPORT SRL), S.C. VALCEANA S.A., S. C. TOTAL ADVISOR INSURANCE BROKER S.R.L., S.C. RAPID FINANCE CONSULT S.R.L., S.C. RUSH CONSULTING S.R.L., S.C. DUCTIL S.A., S.C. C.L.I.F. S.A., S.C. IFMAR S.A , S.C. ARGOS S.A., SC X-CELLENCE BUSINESS CONSULTING SRL, precum şi la f. 33 din rechizitoriu dintre S.C. QUICK MONITORING MEDIA S.R.L. şi S.C. OUTDOOR EXPERIENCE S.R.L. Dispune ca procurorul să procedeze la îndreptarea erorii materiale evidente aflate la f. 37 – 38 din rechizitoriu. Respinge cererea inculpatului Scutaru George Adrian privind constatarea nelegalităţii administrării probelor în faza de urmărire penală. Dispune ca în termen de 5 zile de la comunicare să se procedeze la remedierea neregularităţii”, se precizează în încheierea pe scurt a ședinței.
George Scutaru, fost consilier prezidențial și fost lider al PNL Buzău, a fost trimis în judecată pentru spălare de bani, în același dosar fiind implicat și deputatul PNL Dan Motreanu, fost vicepreşedinte al Camerei, și cu Ana Maria Schaer, administrator al unei societăți comerciale. Scutaru și ceilalți din dosar sunt acuzați de mișcări ilegale în campania electorală din 2008, la această speță ajungându-se în urma denunțului făcut de fostul președinte al Consiliului Județean Buzău, Cristinel Bîgiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here