beganu-300x190Dosarul retrocedării ilegale a 5.000 de hectare de pădure, în care este implicat fostul prefect de Buzău Paul Beganu, este blocat în instanţă, la ÎCCJ. Judecătorul care a primit, pentru a patra oară, spre judecare contestațiile a nouă dintre cei 12 inculpați la decizia judecătorilor de la Curtea de Apel Ploiești, de începere a judecății pe fond a cauzei, a decis să se abțină. Doi dintre magistrați, din motiv de incompatibilitate. ,,Admite declarația de abținere formulată de doamna judecător de la judecarea dosarului nr. 298/42/2015 al Înaltei Curți de Casație și Justiție – Secția Penală și constată incompatibilitatea acesteia. În temeiul art.1091 din Regulamentul privind organizarea și funcționarea administrativă a Înaltei Curți de Casație și Justiție, raportat la art.98 alin.3 din Regulamentul de ordine interioară al instanțelor jude­cătorești, dispune trimiterea dosarului pentru repartizare aleatorie. Fără cale de atac“, se precizează în încheierea pe scurt a ședinței din data de 29 octombrie.
Decizii similare au fost luate şi la termenele din 10 septembrie de o judecătoare, dar și pe 5 octombrie și 27 octombrie.
Astfel, dosarul a fost distribuit aleatoriu unui alt complet, iar judecătorii care vor prelua această contestație ar putea fi stabiliti abia la sfârșitul acestei luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here