miei2Reprezentanții Direcției Sanitar-Veterinare Buzău estimează că aproximativ 170.000 de miei vor fi tăiați de Paști în județul Buzău, cea mai mare parte în gospodăriile proprii.

În județul Buzau exista cinci abatoare autorizate pentru sacrificarea animalelor, iar pentru sacrificarea mieilor în această perioadă au fost autorizate temporar două centre, respectiv în localitățile Pogoanele și Cochirleanca.

Potrivit directorului adjunct al Direcţiei Sanitar-Veterinare Buzău, Ciprian Botezatu, există premise ca anul acesta carnea de miel să se vândă la acelaşi preţ ca anul trecut, respectiv 16 lei pentru un kilogram în galantar. Ciobanii spun însă că anul acesta carnea de miel ar putea fi mai scumpă, între 11 şi 15 lei în viu şi între 20 şi 22 de lei în magazine, în condiţiile în care a fost o iarnă grea.

Echipe mixte formate din politiști, inspectori sanitari și reprezentanți ai OPC vor verifica zilnic condițiile de sacrificare a mieilor, atît în abatoarele autorizate cât și la celelalte puncte de tăiere, precum și transportul animalelor vii în perioada sărbătorilor pascale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here