Două comune din judeţul Buzău au reuşit să se menţină ”verzi” pe toată durata pandemiei. Este vorba despre Pardoşi şi Chiliile, care în cele aproape nouă luni de răspândire a virusului SARS-CoV-2 pe teritoriul României nu au înregistrat niciun caz de COVID-19.

Dintre cele 87 de comune şi oraşe câte sunt în judeţul Buzău, zece nu au în prezent niciun caz activ de coronavirus. Opt sunt localităţi care au avut în trecut persoane bolnave, dar care s-au vindecat. Este vorba despre Blăjani, Mihăileşti, Balta Albă, Murgeşti, Mărgăriteşti, Valea Salciei, Colţi şi Pănătău. Chiliile şi Pardoşi, în schimb, comune din zone de deal şi de munte ale judeţului, nu au înregistrat niciun caz de COVID-19 în cele aproape nouă luni de pandemie.

Comuna Chiliile se află în Munţii Buzăului, în zona izvoarelor şi cursului superior al râului Sărăţel, afluent al Buzăului şi al afluentului său, Fundata. Populaţia comunei se ridică la 623 de locuitori, în scădere faţă de recensământul anterior din 2002, când se înregistraseră 779 de locuitori.

Pardoşi se află în nordul judeţului, în Subcarpaţii de Curbură, pe dealurile din zona cursului superior al Câlnăului. Conform recensământului efectuat în 2011, populaţia comunei se ridică la 453 de locuitori.

Între timp, din ce în ce mai multe comune ajung pe lista localităţilor care au depăşit rata de incidenţă de trei cazuri la o mie de locuitori.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat, în şedinţa de miercuri, 18 noiembrie 2020, hotărârea privind validarea ratei de incidenţă aferentă perioadei 04.11- 17.11.2020 la nivelul localităţilor Măgura, Cilibia, Merei, Mânzăleşti, Unguriu şi Podgoria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here