Astăzi, 16 septembrie 2020, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

 Număr persoane confirmate pozitiv Covid-19 de la începutul pandemiei: 2584;
 Număr persoane vindecate Covid-19 de la începutul pandemiei: 2108;
 Numărul total de decese Covid-19 de la începutul pandemiei: 95;
 Număr persoane în carantină la domiciliu: 220;
 Număr persoane aflate în izolare la domiciliu: 235.
 Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău au mai fost confirmate 10 cazuri noi de persoane infectate cu SARS CoV-2 (4 pacienți au fost testați și diagnosticați într-un laborator privat de analize).
 Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 16 și 86 de ani.
 Ancheta epidemiologică este în desfășurare.
 Întrucât la acest moment, în județul Buzău, toate paturile destinate internării acestei categorii de pacienți sunt ocupate, un numar de 32 de persoane confirmate pozitiv, asimptomatice sau cu simptomatologie ușoară, se află în izolare la domiciliu.
 Au fost înregistrate două decese în rândul persoanelor confirmate COVID-19:
– DECES NR. 94: pacientă în vârstă de 81 de ani, se prezintă la UPU a Spitalului Județean de Urgență Buzău cu simptomatologie respiratorie. Este testată și confirmată cu SARS CoV-2 și transferată pe Secția Pneumologie pentru tratament de specialitate. Evoluția clinică este nefavorabilă și survine decesul. Comorbidități: insuficiență renală cronică, accident vascular cerebral sechelar în antecedente, tromboembolism pulmonar.
– DECES NR. 95: pacientă în vârstă de 78 de ani se prezintă la UPU a Spitalului Județean de Urgență Buzău cu simptomatologie respiratorie severă. Este confirmată cu SARS CoV-2 și transferată pe secția Pneumologie. Starea de sănătate se agravează progresiv și survine decesul. Comorbidități: hipertensiune arterială, boală coronariană ischemică, diabet zaharat tip II.
 Echipe mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) derulează acțiuni în vederea combaterii răspândirii COVID-19, dar și a descurajării faptelor de natură contravențională, înregistrate în acest context. Scopul acțiunilor derulate în această perioadă este ca cetățenii să înțeleagă importanța respectării în continuare a recomandărilor privind limitarea expunerii în spații aglomerate și purtarea mijloacelor de protecție individuală, alături de respectarea celorlalte recomandări privind igiena personală.
 În cadrul acțiunilor efectuate în ultimele 24 de ore cu privire la respectarea măsurilor impuse de starea de alertă, au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale, dintre care 1 sancțiune pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 2 sancțiuni la Legea 61/1991 în context COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here