Astăzi, 6 octombrie 2020, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

 Număr persoane confirmate pozitiv Covid-19 de la începutul pandemiei: 2896;
 Număr persoane vindecate Covid-19 de la începutul pandemiei: 2544;
 Numărul total de decese Covid-19 de la începutul pandemiei: 105;
 Număr persoane în carantină la domiciliu: 309;
 Număr persoane aflate în izolare la domiciliu: 132.
 Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău au mai fost confirmate 22 cazuri noi de persoane infectate cu SARS CoV-2 (4 pacienți au fost diagnosticați într-un laborator privat de analize și 1 pacient a fost diagnosticat într-o unitate sanitară din alt județ).
 Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 25 și 82 de ani.
 Ancheta epidemiologică este în desfășurare.
 Au fost înregistrate două decese în rândul persoanelor confirmate COVID-19:
– DECES NR. 104: pacient în vârstă de 65 de ani se prezintă în stare gravă la UPU a Spitalului Județean de Urgență Buzău cu simptomatologie respiratorie severă. Este confirmat cu SARS CoV-2, iar pacientul a decedat. Comorbidități: cardiopatie ischemică, hipertensiune arterială.
– DECES NR. 105: pacientă în vârstă de 67 de ani se prezintă la UPU a Spitalului Județean de Urgență Buzău cu simptomatologie respiratorie severă. Este confirmată cu SARS CoV-2, iar pe fondul comorbidităților asociate survine decesul. Comorbidități: stenoză aortică strânsă, insuficiență mitrală moderată, cardiopatie valvulară.

 Sub coordonarea Instituției Prefectului, structurile teritoriale M.A.I din județul Buzău au acționat în sistem integrat pentru combaterea răspândirii noului Coronavirus, dar și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională.
 În cadrul acțiunilor efectuate în ultimele 24 de ore cu privire la respectarea măsurilor impuse de starea de alertă, au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale, dintre care 3 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 15 sancțiuni la Legea 61/1991 în context COVID-19. Valoarea totală a sancțiunilor a fost de 4000 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here