Astăzi, 7 decembrie 2020, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

 Număr persoane confirmate pozitiv Covid-19 de la începutul pandemiei: 7017;
 Număr persoane vindecate Covid-19 de la începutul pandemiei: 5813;
 Numărul total de decese Covid-19 de la începutul pandemiei: 183;
 Număr persoane în carantină la domiciliu: 961;
 Număr persoane aflate în izolare la domiciliu: 852.
 Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău au mai fost confirmate 74 cazuri noi de persoane infectate cu SARS CoV-2 (53 pacienți au fost diagnosticați în laboratoare private de analize și 7 pacienți au fost diagnosticați în unități sanitare din alte județe).
 Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 8 și 87 de ani.
 Ancheta epidemiologică este în desfășurare.
 Au fost înregistrate două decese în rândul pacienților confirmați COVID-19:
– DECES 182: pacientă în vârstă de 79 de ani se prezintă la UPU a SJU Buzău cu
simptomatologie respiratorie. Este testată și confirmată cu SARS CoV-2 și transferată la Spitalul Râmnicu Sărat pe secția ATI. Evoluția clinică este nefavorabilă și survine decesul. Comorbidități: boala cerebrovasculară, cardiopatie ischemică, alte boli tubulo- interstițiale renale.
– DECES 183: pacient în vârstă de 80 de ani se prezintă la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie. Este testat și confirmat cu SARS CoV-2 și internat la Spitalul Râmnicu Sărat. Starea generală se degradează progresiv și survine decesul. Comorbidități: proteză de valvă mitrală, hipertensiune arterială, fibrilație atrială, insuficiență cardiacă.

 Sub coordonarea Instituției Prefectului, structurile teritoriale M.A.I din județul Buzău au acționat în sistem integrat pentru combaterea răspândirii noului Coronavirus, dar și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională.
 În cadrul acțiunilor efectuate în ultimele 24 de ore cu privire la respectarea măsurilor impuse de starea de alertă, au fost aplicate 33 de sancțiuni contravenționale. Valoarea totală a sancțiunilor a fost de 23000 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here