După ce ieri a fost înregistrat cel mai mic număr de îmbolnăviri din ultima perioadă, raportarea de azi arată un număr dublu de cazuri noi de COVID și două decese în rândul pacienților confirmați cu coronavirus, la nivelul județului Buzău. 

„Astăzi, 20 decembrie 2020, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

 Număr persoane confirmate pozitiv Covid-19 de la începutul pandemiei: 7861;
 Număr persoane vindecate Covid-19 de la începutul pandemiei: 6728;
 Numărul total de decese Covid-19 de la începutul pandemiei: 204;
 Număr persoane în carantină la domiciliu: 875;
 Număr persoane aflate în izolare la domiciliu: 784.
 Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău au mai fost confirmate 66 cazuri noi de persoane infectate cu SARS CoV-2 (35 pacienți au fost diagnosticați în laboratoare private de analize și un pacient a fost diagnosticat într-o unitate sanitară din alt județ).
 Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 1 an și 84 de ani.
 Ancheta epidemiologică este în desfășurare.
 Au fost înregistrate 2 decese în rândul pacienților confirmați COVID-19:
– DECES NR. 203: pacientă în vârstă de 82 de ani se prezintă la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie. Este testată și confirmată cu SARS CoV-2 și transferată la Spitalul Râmnicu Sărat. Evoluția clinică este nefavorabilă și survine decesul. Comorbidități: fibrilație atrială, diabet zaharat tip II.
– DECES NR. 204: pacient în vârstă de 89 se prezintă la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie. Este testat și confirmat cu SARS CoV-2 și transferat la Spitalul Râmnicu Sărat. Starea sa de sănătate se agravează și survine decesul. Comorbidități: demență senilă, boala Parkinson, cardiostimulare permanentă, diabet zaharat tip II, hipertensiune arterială.” , transmite Prefectura Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here