Înainte de Crăciun, medicii buzoieni au reusit sa redes zâmbetul unor copii de 12, respectiv 13 ani, care aveau probleme grave stomatologice. Într-un comunicat al Spitalului Judeţean Buzău se arată că este vorba despre „doi băieței cu autism, din localitatea Râmnicu Sărat, în vârstă de 12 ani, respectiv 13 ani. Ambii copii au fost diagnosticaţi cu leziuni odontale multiple, retard mintal şi autism”. Echipa de medici a fost formată din dr. Bogdan Marin, medic stomatolog, dr. Doiniţa Radu, medic primar Chirurgie buco-maxilo-facială, şi dr. Florin Năstase , medic specialist Anestezie și Terapie Intensivă. Ei au realizat cu succes două intervenţii chirurgicale stomatologice la cei doi copii în data de 21 decembrie, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău.

Reamintim că, în acest an, la Spitalul Judeţean Buzău au mai avut loc intervenţii ale medicilor stomatologi, la pacienți la care alţi chirurgi din ţară nu s-au încumetat. Spre exemplu, în luna august, o intervenţie similară a fost făcută unui copil cu autism în vârstă de 13 ani, intervenție care a decurs fără probleme.

„Conducerea spitalului mulţumeşte echipei de medici care s-a implicat în realizarea acestor intervenţii chirurgicale, Serviciului Judeţean de Ambulanţă Buzău care a răspuns prompt solicitării noastre de a transporta la spital minorul în vârstă de 13 ani, deoarece acesta era necooperant. Intervenţiile chirurgicale au decurs fără probleme: pacienţii s-au trezit uşor după operaţii, au fost ţinuţi sub supraveghere medicală şi, ulterior, externaţi”, transmit reprezentanții Spitalului Judeţean Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here