O buzoiancă a relatat aseară, pe facebook, un caz care pune din nou sub semnul întrebării procedurile greoaie impuse în sistemul sanitar din cauza pandemiei de coronavirus. Femeia a povestit prin ce a trecut, după ce sora sa a decedat pe patul de spital, în cea mai mare unitate medicală din județ.

Cadavrul nu a putut fi ridicat, în lipsa rezultatului testului de Covid-19, rezultat care ar fi sosit după trei zile și care a arătat că pacienta nu era infectată cu coronavirus. Familiei îndoliate i s-a propus să ridice cadavrul femeii într-un sac și cu sicriul sigilat, existând suspiciunea de Covid, dar rudele nu au fost de acord, așteptând rezultatul testului. 

Ea….a fost sora mea .Luminita mea.

117754133 715762518999529 3792647599854542320 n e1597308304113

A murit pe 23 iulie la spitalul județean din Buzău. A murit singura ca un caine….deși putea sa mai trăiască.. o zi,o săptămână,o lună…. A fost dusă la spital cu o salvare și tinuta ore bune la izolare deoarece avea febra si a fost suspectată imediat de covid 19. Am insistat noi familia sa se ocupe cineva de boala de care suferea iar răspunsul lor a fost…..este o asistentă cu ea si asteptam medicul. A fost lăsată multe ore sa agonizeze pana ce sa îndurat un medic sa o duca la terapie intensivă de unde dupa putin timp a si murit.A doua zi noi familia am mers la spital .Ni sa pus în fața un formular prin care trebuia sa semănăm ca luam la cunoștință că este suspecta de covid 19.

De la morga spitalului ni sa comunicat ca nu o putem lua pana nu vine rezultatul testului.
Tot în aceeași zi primim un telefon cu număr privat de la un funcționar al spitalului care ne spune sa mergem la morga ca ar mai exista o varianta…..aceea de a lua cadavrul in sac si cu sicriul sigilat. Binenteles ca noi nu am fost de acord si le am spus că așteptăm rezultatul testului .Rezultat care a venit abia duminica. (n.r duminică, 26 iulie) NEGATIV.

Femeia a fost înmormântată marți, 28 iulie, în comuna Cănești. 

În același context, sora femeii decedate lansează acuzații dure la adresa personalului medical din Spitalul Județean de Urgență:

Acum va intreb eu pe voi….cei care mi ati lasat sora sa moara….. cum mai puteti dormi linistiti stiind ca ati lăsat-o singura sa agonizeze….nu i.ati aprins o lumânare, nu a.ti facut nimic sa i prelungiti cumva zilele…. !
Jurământul…..l.ati uitat?Pentru cei 500 de euro in plus ce va intra în buzunar luna de luna a.ti uitat sa mai fiti oameni ?

Opriți această mizerie……Lăsați.ne sa ne tratăm bolnavi in spitale .Nu ne mai condamnați la moarte ! Lăsați oamenii sa si îngroape morții creștinește. Iar voi…..Voi toti cei care ati distrus o lume…..de atât sa aveti parte……de ceea ce am eu acum in suflet !!!!” , a scris Florentina Nae Zaharia.

Postarea a stârnit mii de reacții de indignare, având deja peste 2.000 de distribuiri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here