drum rupt tercaO ploaie torentiala a distrus aseara drumul care duce catre Focul Viu si a lasat 1500 de oameni, din doua sate, izolati. In zona nu exista alta cale de acces iar autoritatile locale nu dispun nici de fonduri, nici de suficiente utilaje pentru a putea repara in termen scurt soseaua. Sute de oameni care merg la lucru la oras si copiii care frecventeaza cursurile scolii din Lopatari vor fi nevoiti sa strabata zilnic peste 3 km pe jos pana unde opreste autobuzul. Nici masinile cu alimente nu pot ajunge in zona , prin urmare satenii vor fi nevoiti sa care cu spatele sacosele cu paine si cele necesare traiului zilnic. ( poza)
In satul Terca, cerul parca s-a rupt aseara, iar ploaia care a tinut aproape o ora a facut prapad. Apele raului Slanic, care strabate toata comuna Lopatari, s-au umflat atat de tare incat au izbit ca un buldozer in malul pe care este construit drumul. Au muscat din pamant bucata cu bucata si au lasat doar o cararuie cat sa treaca cu piciorul un om. Drumul a fost distrus pe o lungime de aproape 30 de metri.
Localnicii  povestesc ca cerul s-a innegruit deodata si a inceput sa tune si sa curga cu galeata.Versantul din dreapta raului, umflat de atata ploaie a luat-o la vale. Bucati mari de stanca, trunchiuri de copaci si pamant s-au pravalit din munte in albia raului si i-au schimbat cursul. Acum risca sa blocheze total albia, iar raul sa-si croiasca alt curs prin gospodariile satenilor. Autoritatile ridica neputincioase din umeri. Spun ca nu au bani si nici priceperea sa repare ce a stricat natura. Emil Lefter, primarul comunei Lopatari ” am instiintat consiliul judetean,prefectura, noi am fi facut ceva mai demult sa evitam o astfel de situatie dar nu avem bani, nu putem noi sa reparam cu ce avem la primarie ”
Drumul a fost reparat in urma cu cativa ani din fonduri de la Uniunea Europeana insa s-a ales praful de el. Nici urma de asfalt , numai gropi si rupturi.  Astazi o echipa de specialisti de la ISU va ajunge in zona pentru evaluarea situatiei si gasirea unei solutii pentru refacerea drumului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here