radar_politie_thmb

Week-end plin pentru polițiștii de la Rutier. În doar 72 de ore, oamenii legii au reținut 33 de permise de conducere și au întocmit 10 dosare pane. Circa 700 de contravenții au fost aplicate celor găsiți în neregulă pe șosele, valoarea amenzilor fiind de peste un miliard de lei vechi.
Cei mai mulţi dintre contravenienţi au fost conducători auto care nu au respectat regimul legal de viteză (253), au condus autovehicule cu defecţiuni tehnice (42), nu au utilizat centura de siguranţă (84) sau au oprit şi staţionat în alte locuri decât cele special amenajate (26).
Împotriva a 5 dintre conducătorii auto sancţionaţi din cauza vitezei a fost luată şi măsura tehnico-administrativă de reţinere a permisului în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile. Cea mai mare viteză – 114 km/h – a fost înregistrată de aparatele radar care au acţionat pe DN 2 E85 în Costeşti şi pe DJ 100H în localitatea Nişcov.
Poliţiştii au reţinut permisele a 14 conducători auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea străzii, iar 61 de pietoni au fost sancţionaţi pentru că au ales să traverseze neregulamentar.
Alte 14 permise de conducere au fost reţinute şoferilor care au efectuat depăşiri neregulamentare (trei), nu au respectat semnificaţia culorii roşii a semaforului (cinci), nu au respectat indicaţiile poliţistului rutier (unul), nu au acordat prioritate de trecere autovehiculelor (unul) sau au condus sub influenţa băuturilor alcoolice (patru).
În ultimele 72 de ore au fost întocmite 10 dosare penale.
Într-un caz a fost vorba despre conducerea unui autovehicul neînmatriculat, în altul despre „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” iar în opt situaţii a fost vorba despre conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.
Polițiștii rutieri au efectuate aproximativ 400 de testări alcoolscopice și au scos din trafic opt conducători auto în cazul cărora aparatele etiloteste au indicat valori cuprinse între 0,48 mg/l şi 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here