În ultimele 24 de ore, poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră au aplicat 156 de amenzi în valoare de peste 45.000 de lei.

Astfel, pentru nerespectarea regimului legal de viteză, polițiștii rutieri au sancţionat 31 de conducători auto, 12 au fost opriți în trafic pentru că au circulat la volanul unor autovehicule cu defecțiuni tehnice, iar alţi 24 pentru că nu au purtat centura de siguranță.

Cea mai mare viteză – 112 km/h a fost înregistrată de aparatul radar ce a acţionat pe DN 1 B, în localitatea Săhăteni, autoturismul fiind condus de un prahovean de 31 de ani.

13 permise au fost reţinute celor care nu au acordat prioritatea de trecere pietonilor aflaţi regulamentar în traversarea drumului public sau autovehiculelor ce aveau acest drept, 2 permise au fost reținute în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru nerespectarea regimului legal de viteză, și câte unul pentru neprezentarea în termenul de 24 de ore de la producerea unui accident soldat cu pagube materiale, pentru nerespectarea regimului legal de viteză, respectiv pentru efectuarea de depășiri neregulamentare.

Au fost efectuate peste 80 de testări cu aparatele etilotest, cea mai mare valoare – 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind înregistrată în cazul unui buzoian de 37 de ani. În acest caz polițiștii au întocmit dosar penal.

Un alt dosar penal a fost întocmit de polițiștii buzoieni unui șofer care s-a urcat la volanul mașinii uitând că are dreptul de a conduce suspendat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here