ducu-rataDucu Rață, obsedatul sexual care a îngrozit Buzăul, scapă de arest. Liceanul de la Colegiul Tehnic „Costin Nenițescu” care în luna martie a încercat să violeze o tânără de 24 de ani în scara bolului în care aceasta locuieşte, va fi judecat în libertate. Judecătorul de cameră preliminară de la Judecătoria Buzău a decis marţi înlocuirea arestului preventiv cu măsura controlului judiciar până la soluţionarea definitivă a cauzei în care liceanul este judecat pentru agresiune sexuală. „În baza art. 242 alin. 2 C. proc. pen. raportat la art. 207 C. proc. pen., cu referire la art. 202 lit.b C. proc. pen., art. 211 alin. 2 C. proc. pen., art. 214 C. proc. pen., înlocuieşte măsura arestului preventiv cu măsura controlului judiciar, pe care o dispune faţă de faţă de inculpatul R.D.în prezent aflat în Penitenciarul Focşani, jud. Vrancea, până la soluţionarea definitivă a cauzei. Dispune punerea în libertate a inculpatului, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză. În baza art. 215 alin. 1 C. proc. pen. impune inculpatului respectarea următoarelor obligaţii, pe durata măsurii: a) să se prezinte la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată judecătorul de cameră preliminară sau instanţa cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la Politia Mun. Buzau, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat; În baza art. 215 alin. 2 C. proc. pen., pe timpul controlului judiciar, impune inculpatului să respecte următoarele obligaţii: a) să nu depăşească limitele mun. Buzau. decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar; b) să nu se apropie de persoana vătămată S.A. sau de membrii familiei acesteia, de martorii M.M.I., şi S.E. să nu comunice cu acestia direct sau indirect, pe nicio cale; c) să se supună unor măsuri de control, îngrijire sau tratament medical adecvate, prin prezentarea la un medic specialist , în vederea ameliorării stării de sănătate psihice-eliminarea sau ameliorarea simptomatologiei relevate de expertiza efectuată în cauză; d) să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme; În baza art. 215 alin. 3 C. proc. pen. atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. În baza art. 275 alin. 3 C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Onorariul apărătorului din oficiu, se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Dată şi pronunţată în camera de consiliu, azi 20.05.2014″, se arată în încheierea de şedinţă.

Astfel, Ducu Raţă a fost eliberat din penitenciarul Focşani, unde s-a aflat în arest preventiv, după ce a fost transferat din arestul IPJ Buzău. Ducu Raţă are la activ alte patru fapte de agresiune sexuală asupra unor tinere din Buzău. De fiecare dat, agresorul, de 19 ani, a avut acelaşi mod de operare. Îşi umărea victimele până în scara blocurilor unde locuiau şi apoi încerca să le dezbrace, după ce le pipăia în zonele intime.

Agresorul ar putea scăpa însă de închisoare dacă se va stabili că, întradevăr, suferă de tulburări de natură psihică, care trebuie tratate într-un centru de specialitate şi nu în regim de detenţie. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here