baiculescu
Buzoianul Dumitru Băiculescu a fost schimbat din funcția de președinte al ANSVSA. Schimbarea a fost operată de premierul Dacian Cioloș care a dispus înlocuirea buzoianului cu fostul director al DSVSA Brașov. Înlocuirea a fost făcută luni însă apoi au apărut informații că acesta, la fel ca Băiculescu, are probleme cu ANI, și va fi înlocuit, cel mai probabil cu un om din interiorul ANSVSA.
Dumitru Băiculescu a fost președinte al ANSVSA doar câteva luni, mai precis din martie, în septembrie apărând informații conform cărora el ar fi în conflict de interese.
Iată ce susținea atunci Agenția Națională de Integritate:
În perioada exercitării funcţiei de director executiv al DSVSA Bucureşti, Băiculescu a avizat cu „bun de plată” un număr de 12 facturi de prestări servicii, în valoare totală de 8.334 de lei, emise către instituţie de S.C. Medvet 2000 S.R.L., societate comercială în cadrul căreia a deţinut în perioada 29 decembrie 2009 – 30 ianuarie 2014 atât calitatea de asociat, cât şi funcţia de administrator.

ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea de către Dumitru Băiculescu a infracţiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României, potrivit căruia „fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică”.

Băiculescu a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, dar nu a depus la dosar un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here