Dumitru Dobrică, fost consilier judeţean şi administrator al unei firme, a făcut acord de recunoaştere a vinovăţiei cu DNA, acesta fiind trimis în judecată pentru că i-ar fi promis lui Zgonea Valeriu – Ştefan, preşedinte al Camerei Deputaţilor din Parlamentul României şi totodată vicepreşedinte al unei formaţiuni politice, la acel moment, foloase necuvenite pentru a-l determina să intervină pe lângă funcţionarii publici asupra cărora a lăsat să se creadă că are influenţă, în vederea numirii unei rude a primului într-o importantă funcţie publică. Cercetările continuă faţă de Zgonea.

„În prezenţa avocatului, inculpatul Dobrică Dumitru a declarat expres că recunoaşte comiterea faptelor reţinute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv: 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani şi 6 luni şi interzicerea, pe o perioadă de 1 an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat. Inculpatul Dobrică Dumitru va fi obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de de 60 de zile, în cadrul următoarelor entităţi: Primăria oraşului Pătârlagele, judeţul Buzău sau Primăria oraşului Nehoiu, judeţul Buzău”, transmite DNA.

Potrivit procurorilor, Dumitru Dobrică le-ar fi spus că în perioada iulie 2012 – aprilie 2013, i-ar promis lui Zgonea Valeriu – Ştefan, preşedinte al Camerei Deputaţilor din Parlamentul României şi totodată vicepreşedinte al unei formaţiuni politice, la acel moment, foloase necuvenite pentru a-l determina să intervină pe lângă funcţionarii publici asupra cărora a lăsat să se creadă că are influenţă, în vederea numirii unei rude a primului într-o importantă funcţie publică.

„Ulterior, inculpatul Zgonea Valeriu – Ştefan a primit de la inculpatul Dobrică Dumitru foloase necuvenite în sumă totală de 62.143 lei, reprezentând contravaloarea unor servicii de turism şi cheltuieli legate de construirea unei case de vacanţă în judeţul Covasna. La data de 22 aprilie 2013, ca urmare a demersurilor făcute de Zgonea Valeriu – Ştefan, persoana respectivă a fost numită în funcţia de preşedinte al Centrului Naţional de Management pentru Societatea Informaţională din cadrul Ministerului pentru Societatea Informaţională, deşi nu avea pregătire de specialitate în domeniu.
Ulterior, tot ca urmare a demersurilor făcute de Zgonea Valeriu -Ştefan, persoana respectivă şi-a păstrat funcţia la nivelul administraţiei publice centrale, fiind numită, la data de 23 ianuarie 2014, în funcţia de subsecretar de stat în cadrul Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale”, spun procurorii.

1 COMENTARIU

  1. Ghici ciuperca ce-i? Ce nu face tăticul pentru viitorul afacerilor proprii, era sa zic pentru copii? Muncește in folosul comunității 60 de zile si restul timpului sta acasă, sau ii pune pe alții sa muncească!!!
    De altfel, nici nu vreau sa fiu răutăcios, dar acum 28 de ani mulți romani au murit si pentru desființarea nepotismului, in schimb, mai nou aleșii noștrii își depășesc orice imaginație si au legiferat nepotismul. Cum vine asta??????????? Si, culmea, alți 30 de aleși pe sprânceană vor sa facă propuneri năzdravane rău de tot; pe ei oare cine i-a pus acolo????

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here