sml
Tragedia de la Frasinu în care au murit doi angajați iar unul a fost grav rănit a dus la închiderea secției firmei Greentech pe platforma căreia s-a întâmplat, zilele trecute, nenorocirea.
Inspectorii ITM au decis închiderea secției, constatând o serie de nereguli între care şi lipsa monitorizării concentraţiilor de substanţe nocive în zona bazinului de decantare în care şi-au găsit sfârşitul cei doi muncitori. Între timp, Politia a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.
Luni, la miezul nopţii, trei persoane angajate ale societăţii Greentech cu punct de lucru la Frasinu au intrat într-un bazin de decantare în care se strânseseră apă şi mâl.
Prima persoană care a pătruns în bazin s-a blocat în mâl şi pentru că nu se putea salva singură a cerut ajutorul colegilor, astfel că în scurt timp un al doilea muncitor a intrat în bazin şi a rămas şi el blocat. Al treilea salariat a intrat în incintă să-i salveze pe cei doi, dar a avut parte de aceeași situaţie.
Pompierii, chemați la locul indicat, au reușit să salveze un singur muncitor în timp ce ceilalți doi au fost declarați decedați.
Din primele cercetări, se pare că victimele au murit înecate, după ce s-au intoxicat cu hidrogen sulfurat, un produs rezultat din fermentarea mizeriei din bazin.
Bărbaţii decedaţi aveau 37 respectiv 50 de ani şi erau angajaţi ai firmei la care s-a produs accidentul. Cel de-al treilea bărbat, de 45 de ani este rănit, în prezent se află la secţia de Reanimare a Spitalului Judeţean, dar starea sa este stabilă. Diagnosticul medicilor a fost „pneumonie de aspiraţie”, (afecţiune cronică, aparută ca urmare a inhalării timp îndelungat a unor substanţe cu efecte toxice asupra plămînilor sau bronhiilor) şi o cheratoconjunctivită toxică (o afecţiunea a ochiului cauzată de substanţe toxice cu care a venit în contact ochiul).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here