S-a stabilit. Alegerile locale vor avea loc în data de 5 iunie, atunci când românii vor fi chemați la urne să-și aleagă primarii și președinții de Consilii Județene. Guvernul a aprobat propunerea Autorităţii Electorale Permanente de a organiza alegerile la începutul lunii iunie. Astfel, alegerile locale vor avea loc în data de 5 iunie 2016, urmând ca startul campaniei electorale să fie dat pe 6 mai 2016.
Până pe 6 aprilie, partidele, alianțele și organizațiile cetățenilor aparținând minorităților naționale vor trebui să comunice semnele electorale către Biroul Electoral Central. De asemenea, cel târziu până la 12 aprilie trebuie comunicat de către AEP numărul de alegători rezultat din Registrul Electoral și din listele electorale complementare. Depunerea candidaturilor la alegerile locale va avea loc cel târziu până pe 26 aprilie. Candidaturile vor rămâne definitive la 4 mai.Campania electorală pentru acest scrutin va începe pe 7 mai și se va încheia pe 4 iunie. Votul va începe pe 5 iunie, la ora 7,00, și se va încheia la ora 21,00. Nu se știe încă cert dacă alegerile vor avea loc într-un tur de scrutin sau două.
La Buzău, partidele nu și-au lansat candidații. Nici o formațiune politică nu a anunțat până acum, nici măcar neoficial, oamenii ce vor fi aruncați în bătăliile electorale. Doar PMP a anunțat încă din toamna anului trecut că va merge pe mâna fostului comandant al Poliției Buzău, Ion Marin, la Primărie, însă imediat după Anul Nou, acesta și-a anunțat pe facebook retragerea din cursa electorală astfel că popularii au rămas și ei fără candidat.
Liberalii în schimb sunt în plin proces de desemnare a candidaților potriviți, în această perioadă derulându-se un sondaj în urma căruia se va stabili cine va candida la Primăria Buzău și cine va merge la Consiliul Județean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here