În curând, Centrul de Transfuzii Buzău va putea colecta plasmă umană de la pacienții COVID-19 vindecați pentru intervenții destinate în cazul pacienților nou confirmați. Acest lucru va fi posibil în condițiile în care în dotarea centrului va intra un echipament nou de plasmafereză.

Un astfel de aparat destinat colectării de plasmă umană a fost oferit gratuit de către o societate din domeniul sănătății. Aparatul în valoare de 21,000 euro fără TVA va fi pus la dispoziția Consiliului Județean Buzău, în mod gratuit, pentru o perioadă de 12 luni. După livrare, echipamentul va fi amplasat la Centrul de Transfuzii Buzău.

Aici va putea fi folosit exclusiv pentru colectarea de plasmă umană de la pacienții COVID-19 vindecați. Plasma astfel colectată va fi utilizată pentru prevenirea infectării persoanelor vulnerabile sau a celor cu risc major de infectare, precum și pentru tratarea pacienților critici infectați cu coronavirus.

”Atunci când vorbim despre sănătatea populației, implicarea noastră, a tuturor, poate face diferența. Vreau să mulțumesc domnului Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților și domnului Florin Hozoc, director general al Besmax Pharma Distribution SRL pentru că au venit în sprijinul buzoienilor în această perioadă dificilă. Sperăm ca Ministerul Sănătății să aprobe cât mai repede aceste ghiduri și protocoale de folosire a tratamentului cu plasmă și în țara noastră. Noi am făcut aceste demersuri pentru a oferi și buzoienilor posibilitatea să beneficieze de un tratament de ultimă generație, care în alte state și-a dovedit deja eficiența.”, a declarat Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here