sex
După ce mai multe organizaţii non guvernamentale au cerut introducerea orelor de educaţie sexuală în şcoli, Ministerul Sănătăţii a hotărăt introducerea controversatei materii. Reprezentanții ONG-urilor spun că introducerea orelor de educație sexuală în școli este o măsură obligatorie pentru dezvoltarea sănătoasă a generaţiilor viitoare.
În urmă cu două săptămâni, peste 60 de organizaţii neguvernamentale au lansat un apel de urgenţă către Ministerul Sănătăţii pentru introducerea educaţiei sexuale în şcoli. Acum, Ministerul Sănătăţii le-a răspuns că apreciază implicarea societăţii civile în asigurarea accesului copiilor la informaţii privind educaţie sexuală, mai ales în contextul actual în care România are una din cele mai crescute rate a natalităţii din Europa în rândul fetelor cu vârsta sub 15 ani.

Totodată, ministerul a transmis că susţine promovarea sănătăţii în rândul populaţiei prin diferite activităţi de informare, educaţie şi comunicare, inclusiv educaţia sanitară în şcoli ca o metodă de informare, dar şi de educare a copiilor privind sănătatea şi prevenirea îmbolnăvirilor prin diverse boli, inclusiv cele cu transmitere sexuală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here