udrea_99527000-600x550
Fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, buzoianca Elena Udrea a fost reţinută, marţi seară, de procurorii DNA în dosarul Microsoft. Elena Udrea a ajuns la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) cu cinci minute înainte de ora 12.00, stabilită cu procurorii care au citat-o să se prezinte, în dosarele Gala Bute şi Microsoft.
Udrea a ajuns la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) cu cinci minute înainte de ora 12.00, stabilită cu procurorii care au citat-o să se prezinte, în dosarele Gala Bute şi Microsoft. Ea a rîspuns ntrebărilor procurorilor timp de 9 ore după care a fost înștiințată că va fi dusă în arest.
Conform comunicatului DNA, Elena Udrea este acuzată de:
– trafic de influență (fapte în legătură cu încheierea și derularea acordului cadru de licențiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente și a actelor adiționale la acestea);
– trafic de influență (fapte în legătură cu derularea contractului e-România);
– trafic de influență (fapte în legătură cu pretinderea şi primirea a 500.000 de euro);
– spălare de bani;

Inculpatei, i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând a fi prezentată, la data de 11 februarie 2015, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here