scoala-elevi
Gata cu vacanța. De luni, copiii sunt așteptați din nou în bănci. Astfel, elevii din învățământul primar, gimnazial, liceal, dar și prichindeii de grădiniță vor reveni de luni la cursuri, după o săptămână de vacanță de primăvară. Următoarea vacanță, cea de vară, va începe pe 20 iunie și se va încheia pe 13 septembrie.

După o lună de cursuri vor avea loc evaluările la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a, programate în perioada 18 mai – 3 iunie. Elevii clasei a II-a vor avea în 18 mai proba scrisă la Limba română, în 19 mai – proba de citire la Limba română şi de scriere şi citire la Limba română pentru minorităţile naţionale, pe 20 mai – la Matematică, pe 21 mai – scris Limba maternă, iar pe 22 mai – citit Limba maternă. La sfârşitul clasei a IV-a, evaluarea este programată astfel: 26 mai – Limba română, 27 mai – Matematică, 28 mai – Limba maternă. Evaluarea elevilor la finalul clasei a VI-a începe pe 2 iunie cu proba de Limbă şi comunicare şi se încheie pe 3 iunie cu proba de Matematică şi Ştiinţe ale naturii. Evaluările la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a au fost introduse din anul şcolar 2013-2014.

Tot în luna mai, elevii din clasele V-XII vor da tezele din semestrul al doilea, care ar trebui să se încheie până în 22 mai.

Elevii clasei a VIII-a vor încheia cursurile în 12 iunie, iar în perioada 15-17 iunie se vor înscrie la Evaluarea Naţională, care va avea între 22 şi 24 iunie, la Română, Matematică şi Limba maternă. Rezultatele finale la Evaluarea Naţională vor fi afişate în 30 iunie.
Elevii claselor a XII-a vor termina cursurile în 29 mai, iar din 8 iunie până în 3 iulie vor susţine examenul de Bacalaureat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here