Primarul Sorin Munteanu, discutând cu cu câțiva părinți

Pentru copiii care sunt înscriși la școala Constantin Ivănescu din localitatea buzoiană Poșta Câlnău, cursurile nu au început astăzi, deși comuna este în scenariul verde care înseamnă redeschiderea tuturor unităților de învățământ pentru elevii din toate clasele.

Elevii, deși au venit până la poarta școlii, au fost trimiși acasă, urmând ca orele să se desfășoare online și luni.

Inspectorul general al IȘJ Buzău spune că elevii nu au fost primiți în bănci după ce autoritățile locale au pus lacătul pe școală.

”Avem o situație atipică și la limita legalului, la Poșta Câlnău, unde administrația publică locală a blocat accesul în unitate, încuind poarta de acces deoarece clădirea de la școala de centru, Constantin Ivănescu Poșta Câlnău, nu a fost recepționată în urma lucrărilor de reabilitare care s-au desfășurat. Copiii vor merge astăzi în online, urmând ca de mâine să stabilim și să organizăm modul de desfășurare a cursurilor de la această de la această unitate”, a declarat Meiroșu.

De cealaltă parte, însă, primarul comunei Poșta Câlnău, Sorin Munteanu, susține că școala nu putea fi deschisă din cauza lipsei recepției pentru lucrări, nedorind să își asume vreun risc. Pentru moment, Primăria nu dispune de suma necesară plății Inspecției de Stat în Construcții, pentru efectuarea recepției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here