arhiepiscopia-buzaului-si-vrancei_pg_Enoriasii parohiei SfÂntul Apostol Andrei si Sfântul Nectarie din Focsani îi cer iertare IPS Ciprian, dupăa ce în urmă cu câteva luni au protestat impotriva unei decizii dictată de Arhiepicopia Buzăului şi Vrancei. Printr-o scrisoare adresata IPS Ciprian, enoriaşii cer o atitudine împăciuitoare din partea arhiepiscopului Buzaului si Vrancei.
Iata scrisoarea adresata eparhului:
“ Inaltpreasfintia Voastra, “Sa ne iubim unii cu altii, asa cum ne iubeste Dumnezeu.”
Acum, fiind inceputul postului Sf. Apostoli Petru si Pavel, intemeietorii si stalpii bisericii lui Hristos, ne-a determinat si pe noi, enoriasii Parohiei Sf. Apostol Andrei si Sf. Nectarie din Focsani, la o analiza profunda asupra actiunilor noastre trecute, fata de aceasta institutie, caruia Sf. Petru i-a pus la temelie iubirea, iertarea, pacea si pe care ar dori-o respectata de noi toti : enoriasi si slujitori, prin actiuni care sa-i faca cinste si prin atitudini impaciuitoare. Lipsa de comunicare, atat cu parintele nostru Vatra Giorgica, cat si cu reprezentantii Arhiepiscopiei Buzaului si Vrancei, ne-au facut sa analizam niste fapte asa cum le-am vazut noi, carora le-am dat o interpretare posibil eronata si care au starnit in noi multa suparare. Intotdeauna la suparare spiritele se incing si se iau decizii gresite, care duc la actiuni duse la extrem.
Singurul care poate pune capat acestei stari conflictuale, sunteti dumneavoastra, care printr-un act de bunavointa si de clementa, a-ti putea sa ne dati o lectie de generozitate, care pe majoritatea dintre noi ne-ar coplesi si ne-ar intoarce pe calea cea buna, plina de pace si de iubire fata de biserica si reprezentantii ei. Puterea exemplului de iertare si ingaduinta din partea dumneavoastra ar fi pentru noi minunea pe care Dumnezeu ar lucra-o prin Inaltpreasfintia Voastra, atat in cazul parintelui Vatra Giorgica, cat si in cazul nostru, prin asezarea lucrurilor in biserica Sf. Apostol Andrei si Sf. Nectarie asa cum au fost intotdeauna, in deplina armonie si intelegere.
Toata experienta prin care am trecut sa fie pentru noi si pentru parintele nostru o lectie invatata din greseli pe care sa nu le mai repetam, iar suferintele acestei perioade negre sa fie pedeapsa cu care sa ne platim ascultarea.
De asemenea, speram ca odata instalata pacea la biserica Sf. Apostol Andrei si Sf. Nectarie, sa ne permiteti sa punem umarul la consilidarea si prosperitatea Bisericii Ortodoxe Romane.
« Caci cu inima se crede spre indreptatire si cu gura se marturiseste spre mantuire – Sf. Apostol Pavel ».
Va multumim cu mult respect si smerenie.
Subscriem si semnam cu totii, enoriasii Parohiei Sf. Andrei si Sf.Nectarie din Focsani”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here