escrociiNu doar persoanele fără studii sau fără loc de muncă încalcă legea. este şi cazul celor doi escroci care au reuşit să fraierească mai mulţi primari din judetul Buzău prin promisiunea că vor implementa un așa-zis sistem informatic unitar de recuperare a creanţelor bugetare. Cel care a pus la cale întreaga afacere este un escroc din Satu Mare, Răzvan Micul, de profesie jurist (foto dreapta), iar complicele său, reținut de polițiștii din Buzău este, potrivit Ziarului de Cluj, Sergiu Băbășan (foto stânga), un politician din Satu Mare. Politicianul sătmărean s-a dat, în fața mai multor primari din Buzău, drept reprezentat al Corpului de Control al Guvernului, și după ce i-a amenințat, le-a cerut să încheie contracte cu firma asociatului său, Răzvan Micul, pentru implementarea unui așa-zis sistem informatic unitar de recuperare a creanţelor bugetare, în care se prevedea plata a 600 de dolari anual pentru aceste servicii.
Sergiu Băbășan este fost candidat la Primăria Satu Mare și la Camera Deputaților, reușind performanța ca, în mai puțin de un an, să treacă prin trei partide. Traseistul a fost membru PRM, apoi PDL, iar apoi s-a înscris în Forța Civică. După fuziunea partidului lui Răzvan-Mihai Ungureanu cu PNL, lui Băbășan i s-a blocat intrarea în rândul liberalilor, din cauza trecutului său controversat, al numeroaselor țepe trase în afaceri și a caracterului duplicitar.
Țeparul Răzvan Micul a fost eliberat astăzi, sub control judiciar, alături de cei doi complici, potrivit unor surse IPJ Buzău. Potrivit jurnaliștilor de la Ziarul de Cluj, cei doi excroci cu care Răzvan Micul a amenințat și escrocat mai mulți primari din Buzau sunt un avocat, Adrian Pascale, și politicianul Sergiu Băbășan din Satu Mare.
Contactat telefonic, avocatul Adrian Pascale nu a dorit să răspundă la întrebările jurnaliștilor de la Ziarul de Cluj.
Țeparul Răzvan Micul, asociatul politicianului Sergiu Băbășan, a fost săltat de polițiștii din Buzău, după ce s-a dat inspector al Corpului de Control al Guvernului și a ameninințat mai mulți primari. Răzvan Micul a fost prins în flagrant, și, alături de cei doi complici, a încercat să fugă cu mașina sa, însă a fost dat în urmărire și a fost reținut miercuri seara.
In luna ianuarie, Răzvan Micul și cei doi complici ar fi contactat telefonic reprezentanţii mai multor instituţii publice de pe raza judeţului Buzău şi s-ar fi prezentat ca funcţionari publici cu atribuţii de control, spunându-le că vor fi controlaţi şi ajutaţi pentru implementarea unui program pentru recuperarea mai bună a creanţelor bugetare. Ulterior, bărbaţii s-ar fi prezentat la sediile instituţiilor şi ar fi purtat discuţii cu reprezentanţii acestora.
Răzvan Micul nu era la prima găinărie. El a păcălit în același mod mai mulți primari din Cluj, dându-se drept agent guvernamental, iar DIICOT a intrat pe fir.uristul sătmărean Răzvan Micul, creierul din spatele eternului candidat Sergiu Băbășan (PRM, PDL, FC), este acuzat că a țepuit mai multe primării din județul Cluj, prezentându-se drept ”agent guvernamental”.
Răzvan Micul a înființat SC Programul de eficiență fiscală și disciplină bugetară SRL București, păcălind 11 primari să semneze contracte cu firma sa, prin care aceștia se obligau să le dea bazele de date cu toți cetățenii din comună care au debite pentru ca ei să urce aceste informații pe aplicația Somatie.ro.
Apoi, firma lui Micul trebuia să trimită înștiințări de plată datornicilor, încasând 5 euro pentru fiecare somație trimisă, bani plătiți de primării SRL-ului.
Ecrocheria era foarte bine pusă la punct. Micul se prezenta ca agent guvernamental venit în control la Primărie, iar pentru a nu da amenzi le obliga să semneze contracte cu firma sa. Doar că primarii s-au prins că e doar o mare țeapă și au depus plângeri la Prefectură și DIICOT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here