Un număr de 450 de salariaţi dintre cei 500 ai societăţii Ductil Steel din Buzău vor fi concediaţi, din 12 noiembrie. Este vorba despre o disponibilizare colectivă, despre care nu are legătură cu starea de alertă sanitară în care ne aflăm, ci cu situaţia financiară precară a firmei buzoiene.

Problemele pentru Ductil Steel, o companie care se ocupă cu producerea de sârmă şi produse din sârmă, au început în urmă cu câţiva ani. Societatea a intrat în insolvenţă, a fost urmat un plan de reorganizare pentru ca, odată cu debutul pandemiei, probleme să se acutizeze.

Angajaţii Ductil Steel au intrat în şomaj tehnic iar ulterior au aflat că majoritatea dintre ei nu vor reveni în câmpul muncii ci îşi vor pierde locurile de muncă.

Ductil Steel Buzãu reprezintã, prin productia sa de sârmã si derivate din sârmã, este unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata de profil din România. A fost înfiinţată în 1963, cu denumirea Întreprindere de Sârmã si Produse din Sârmã Buzãu.

În anul 1991, ISPS Buzău a devenit, prin procesul de privatizare, S.C. Ductil S.A. Buzãu. Divizarea acesteia, în 1999, a coincis cu ultima etapã a procesului de privatizare si a dus la aparitia a douã companii: S.C. Ductil, având ca obiect de activitate producerea si comercializarea consumabilelor de sudurã si S.C. Ductil Steel S.A. axatã pe producerea si comercializarea sârmelor si a produselor din sârmã.

În vară, alte două firme din Buzău, din domeniul reciclării, au apelat la disponibilizări colective, 200 de persoane fiind trimise în şomaj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here