pompieri
Etapa interjudețeană a concursului național ”Cu viața mea apăr viața” se desfășoară la Buzău,. Astfel, marți, începând cu ora 10.00, pe baza sportivă a Grupului Şcolar ,,Costin Neniţescu din Buzău se va desfăşura etapa la care vor participa echipe din Buzău, Vrancea si Brăila,Acest concurs, organizat la nivel naţional, are caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv, reprezentând o activitate extraşcolară de pregătire a elevilor din învăţământul gimnazial şi liceal.

Concursul cu tematică de protecţie civilă se organizează în următoarele scopuri:
a) dezvoltarea capacităţii de percepţie a protecţiei civile ca ansamblu de activităţi cu caracter exclusiv umanitar;
b) cunoaşterea şi aprecierea factorilor de risc potenţial generatori de situaţii de urgenţă sau dezastre la care este expusă comunitatea din care fac parte;
c) adoptarea comportamentului adecvat şi cunoaşterea modului de acţiune în cazul iminenţei producerii sau al apariţiei unei situaţii de urgenţă;
d) formarea spiritului de solidaritate şi implicarea individuală sau în echipă în acţiunile de prevenire şi de intervenţie în situaţii de urgenţă.
Concursul în sine reprezintă o metodă modernă şi eficientă de pregătire a elevilor în acest domeniu şi are rolul de a stimula activitatea de învăţare a noţiunilor de protecţie civilă de către elevi şi cadrele didactice din şcoli, pentru a le crea deprinderi, să acţioneze în echipă în situaţii de urgenţă.

Fiecare echipă participantă este formată din 4 elevi şi conducătorul echipei (cadrul didactic coordonator). Festivitatea de premiere a echipelor va avea loc în jurul oprei 13.30.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here