galesProcurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău au dispus, miercuri, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Eugen Nicolae Galeş pentru omor calificat, omor deosebit de grav şi tâlhărie.

Potrivit Parchetului, în 13 aprilie 2010, pe fondul unei stări conflictuale mai vechi, inculpatul Galeş Eugen Nicolae a aplicat victimei Ş.M. (mătuşa acestuia) multiple lovituri cu pumnii şi picioarele, culminând cu lovirea acesteia cu o sapă în zona capului, omorând-o.

Din raportul medico-legal de necropsie întocmit a rezultat că moartea victimei s-a datorat hemoragiei meningo-ventriculare şi compresiei cerebrale, consecinţă a unui traumatism cranio-cerebral acut deschis. Actul medico-legal a mai concluzionat că victima prezenta mai multe fracturi costale, escoriaţii şi echimoze.

De asemenea, actul de inculpare a mai reţinut că, la data de 15 aprilie 2010, „inculpatul Eugen Nicolae Galeş s-a întâlnit cu victima P.I.L care descărca gunoiul dintr-o căruţă, ocazie cu care, pentru a o deposeda de bunuri, i-a aplicat acesteia lovituri cu o furcă în zona toracelui şi a laringelui, după care, cu un cuţit i-a cauzat multiple plăgi tăiate în zona capului şi i-a introdus cuţitul în ochiul stâng”.
Din pricina intensităţii loviturii, vârful cuţitului s-a rupt, fiind identificat cu ocazia necropsiei în craniul victimei. Ulterior, inculpatul i-a sustras acesteia mai multe obiecte vestimentare, o sumă de bani, atelajul şi alte bunuri. Din raportul medico-legal de necropsie a rezultat că moartea victimei P.I.L. a fost violentă şi s-a datorat hemoragiei meningo-ventriculare, consecinţa unei plăgi tăiate-înţepate, cu secţiune de glob ocular stâng.

La momentul comiterii acestor fapte, inculpatul se sustrăgea de la executarea a două pedepse cu închisoare, fiind dat în urmărire generală. Ulterior a fost încarcerat, dar a evadat din sediul Judecătoriei Moreni, fiind în prezent cercetat şi de Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa pentru comiterea infracţiunii de evadare.

Dată fiind natura infracţiunilor comise, inculpatul a fost expertizat psihiatric, la 25 iunie 2010 de Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici”, ocazie cu care s-a stabilit că acesta a prezentat diagnosticul de „tulburare organică de personalitate, cu manifestări antisociale”, păstrându-şi, însă, capacitatea psihică de apreciere critică a conţinutului şi consecinţelor faptelor sale, respectiv a avut discernământul păstrat în raport cu faptele pentru care a fost cercetat.
Galeş va fi judecat pentru crimele sale de către Tribunalul Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here