USTUROI ipjIn urma activităţilor întreprinse de poliţiştii Biroului de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliţiei municipiului Rm. Sărat sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rm. Sărat, a fost dispusă începerea urmăririi penale, de către procuror, faţă de 13 persoane cu vârste cuprinse între 27 şi 49 de ani, din comunele Topliceni, Buda, Râmnicelu şi Ziduri.
Cei în cauză sunt cercetaţi în dosare penale instrumentate de poliţiştii Biroului de Investigare a Fraudelor Rm. Sărat, sub aspectul săvârşirii de infracţiuni la Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.
În unul dintre cazuri, un râmnicean de 49 de ani este bănuit că, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, nu ar fi înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii toate veniturile obţinute prin comercializarea de legume achiziţionate din spaţiul intracomunitar, sustrăgându-se astfel de la plata obligaţiilor către bugetul consolidat al statului, în sumă totală de 55.162 de lei.
Într-un alt dosar este cercetat un bărbat de 49 de ani din comuna Ziduri, bănuit că, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, nu ar fi înregistrat în evidenţa contabilă a firmei toate veniturile obţinute din agricultură, sustrăgându-se astfel de la plata obligaţiilor către bugetul statului în sumă totală de 112.605 lei. În acest caz, prejudiciul a fost recuperat.
Un alt bărbat, în vârstă de 37 de ani din comuna Râmnicelu este bănuit că, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, ar fi înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii cheltuieli fictive, sustrăgându-se astfel de la plata obligaţiilor către bugetul de stat, în sumă de 362.284 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here