Nu mai putin de cinci sute de buzoieni si-au dat intalnire, astăzi, la manifestările dedicate zilei de 24 ianuarie, organizate in curtea Muzeului Judetean.

IMG 20180124 WA0026

Consiliul Județean Buzău împreună cu Muzeul Județean, Teatrul George Ciprian, Centrul Județean de Cultură și Artă Buzău, Divizia 2 Infanterie ”Getica” și Inspectoratul Județean de Jandarmi Buzău au conlucrat pebtru ca evenimrntul sa iasa fara cusur.

IMG 20180124 WA0012

Momentul culminant al activităților de astazi a fost prinderea celor peste 500 de participanți într-o Horă a Unirii în jurul clădirii muzeului, marcându-se astfel Ziua Micii Uniri la Buzău.

IMG 20180124 WA0020

După o scurtă prezentare a drapelelor de luptă ale unităților subordonate Diviziei 2 Infanterie Getica, a fost excutat un exercițiu de mânuire a armei de către militarii Garnioanei Buzău.

De asemenea, un moment așteptat a fost reconstituirea momentului istoric al Unirii, prin sosirea delegației conduse de Alexandru Ioan Cuza.

La eveniment au luat parte și oficialitățile județului în frunte cu prefectul Carmen Ichim, președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu și vicepreședinții Adrian Petre și Romeo Lungu, dar și deputații Sebastian Radu, Sorin Lazăr și Dănuț Păle.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here