Este posibil spun medici din cercul cardiologului irakian ca sotia acestuia sa nu mai fi rezistat stresului cauzat de problemele micutului. (Surse din cercul de apropiati care doresc sa-si pastreze anonimatul).

Tragedie intr-o familie de irakieni stabilita in urma cu cativa ani la Buzau. Medicul cardiolog si-a gasit sotia spanzurata iar pe fiul de 11 luni mort, langa femeie in bucatarie. Anchetatorii iau in calcul toate variantele inclusiv pe cea a unui omor, insa in principal cercetarile se bazeaza pe ipoteza sinuciderii, cauzata cel mai probabil de o depresie post partum.

Medicul Al Azzawi lucreaza la sectia de cardiologie a spitalului de urgenta din Buzau de mai bine de 5 ani. In 2007 s-a casatorit cu o conationala, cu 27 de ani mai tanara decat el. Femeia avea rezidenta in Romania din 2008 pana in 2013. Astazi la pranz, cand s-a intors de la spital, a descoperit tragedia. Nu a putut sa descuie usa , a ciocanit in geamul apartamentului care este la parter si uitandu-se mai atent si-a vazut sotia la geamul de la bucatarie intr-o pozitie nefireasca. A chemat un vecin si a sunat la 112.

“Am fost chemati la o deblocare de usa,am deblocat usa se simtea miros destul de puternic de gaze, am debolcat usa si i-am gasit pe cei doi, femeie si copil decedati”, a declarat plutonierul major Madalin Filip – ISU Buzau.

Ancheta a fost preluata de procurorul criminalist.

“Ea era agatata de teava de gaze,  copilul pe perna mort, femeia avea o plaga injunghiata in stanga gatului”, spune Iulian Mocanu, procuror criminalist la Parchetul de pe langa Tribunalul Buzau.

Dupa audierea sotului, politistii iau in calcul tot mai mult varianta unei sinucideri.

“E posibil ca in urma unei crize pe sistem nervos femeia sa se fi sinucis, copilul nu prezinta urme de violent la prima vedere si nu avem date ca ar fi fost victim unei agresiuni”Comisarul Nicolae Zaharia, a confirmat ca in bucatarie a fost gasit si cutitul cu care femeia a incercat initial sa se sinucida. Urmeaza ca maine dupa pranz la trecerea celor 24 de ore de la declararea decsului sa fie facute publice concluziile raportului  de necropsie. Vom afla atunci care dintre cele cele doua victime a decedat prima dar si cauzele decesului fiecareia dintre cei doi: femeie si bebelus”, a declarat Comisarul Nicolae Zaharia de  la Serviciul de Investigatii Criminale din cadrul IPJ Buzau.

Medicul nascut la Bagdad, avea 53 de ani, a studiat medicina in Romania si a obtinut cetatenia romana in 1999. Potrivit traditiei musulmane sinuciderea este privita ca si la crestini drept un pacat capital, iar nasterea si cresterea unui copil sunt cea mai mare responsabilitate a femeii musulmane devenita mama.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here