simulare cutremur

Soneria ce anunța simularea unui cutremur i-a găsit pe elevii Liceului D. Filipescu ghemuiți cu capul sub bănci, așteptînd semnalul profesorilor pentru a ieși în ordine din sălile de curs. Exercițiul a fost pregătit din timp astfel că elevii au primit instrucțiuni despre procedura de evacuare încă de acum cîteva zile. Simularea dorește să pregătească elevii pentru eventuala situație neplăcută . Plecînd de la premisa că un seism se poate produce în orice moment  cadrele didactice din respectiva instituție de invățămînt au solicitat asistența de specialitate a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Buzău. Cei 600 de copii prezenți la acea oră în școală au părăsit clădirea în ordine, ajungînd în siguranță pe terenul de sport.

Cei care s-au supus astăzi testului au afirmat că vor reacționa la fel și într-o situație reală. Totodată exercițiul și informațiile acumulate astăzi au fost bine primite de către elevi.

Ochiul format al personalului sosit pentru a coordona activitatea a sesizat totuși cîteva probleme minore  atît în ceea ce privește măsurile de siguranță luate în sala de clasă cît și la modul cum a decurs evacuarea clădirilor, probleme care se pot însă remedia destul de ușor dacă exercițiul de astăzi va fi repetat.

Asemenea acțiuni se vor desfășura pe tot parcursul săptămânii în mai multe școli și licee din județ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here