Astăzi, 1 septembrie 2020, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

 Număr persoane confirmate pozitiv Covid-19 de la începutul pandemiei: 2286;
 Număr persoane vindecate Covid-19 de la începutul pandemiei: 1704;
 Numărul total de decese Covid-19 de la începutul pandemiei: 80;
 Număr persoane în carantină la domiciliu: 393;
 Număr persoane aflate în izolare la domiciliu: 287.
 Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău au mai fost confirmate 40 cazuri noi de persoane infectate cu SARS CoV-2 (17 pacienți a fost testați și diagnosticați într-un laborator privat de analize).
 Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 26 și 93 de ani.
 Anchetele epidemiologice sunt în desfășurare.
 Întrucât la acest moment, în județul Buzău, toate paturile destinate internării acestei categorii de pacienți sunt ocupate, un număr de 73 pacienți confirmați pozitiv, asimptomatici sau cu simptomatologie ușoară, se află în izolare la domiciliu.
 Au fost înregistrate și două decese în rândul pacienților confirmați COVID-19:
– DECES NR. 79: pacientă în vârstă de 86 de ani, s-a prezentat la UPU a Spitalului Județean de Urgență Buzău cu simptomatologie respiratorie severă. Este confirmată cu SARS CoV-2 și rămâne internată la SJU- secția ATI. Evoluția clinică nu este favorabilă și survine decesul. Comorbidități: insuficiență cardiacă, boală coronariană ischemică.
– DECES NR. 80: pacient în vârstă de 90 de ani, se prezintă la UPU a Spitalului Județean de Urgență Buzău cu simptomatologie respiratorie. Este confirmat cu SARS CoV-2 și transferat la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat. Starea generală se agravează progresiv pe fondul patologiei pulmonare preexistente și survine decesul. Comorbidități: bronhopneumopatie obstructivă cronică, insuficiență renală cronică, sechele accident vascular cerebral.

 Echipe mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) derulează acțiuni în vederea combaterii răspândirii COVID-19, dar și a descurajării faptelor de natură contravențională, înregistrate în acest context. Scopul acțiunilor derulate în această perioadă este ca cetățenii să înțeleagă importanța respectării în continuare a recomandărilor privind limitarea expunerii în spații aglomerate și purtarea mijloacelor de protecție individuală, alături de respectarea celorlalte recomandări privind igiena personală.
 În cadrul acțiunilor efectuate în ultimele 24 de ore cu privire la respectarea măsurilor impuse de starea de alertă, au fost aplicate 40 sancțiuni contravenționale, dintre care 19 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 21 sancțiuni la Legea 61/1991 în context COVID-19. Valoarea totală a sancțiunilor a fost de 23.400 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here