bz_2

Fabrica de Bere de la Buzău sărbătorește 35 de ani de existență și își deschide astăzi porțile pentru oaspeți.
Fabrica de bere de la Buzău a intrat în funcţiune în anul 1978, cu o capacitate de producţie de 500.000 hectolitri pe an. La începuturile sale, producea puţin, însă suficient pentru aprovizionarea braseriilor şi magazinelor alimentare din tot judeţul. Aici s-au produs mărcile Crâng şi Drăgaica mai bine de un deceniu. Acum, este una dintre cele mai mari fabrici de bere din ţară şi produce sortimente dinte cele mai bine vândute: Ursus, Timişoreana sau Peroni.

În anul 1991, compania a devenit societate pe acţiuni, şi-a schimbat numele în S.C. Vulturul S.A. Buzău și a înlocuit cele două sortimente cu o nouă marcă: Vultur Lager.  În anul 1996, fabrica de bere de la Buzău a fost achiziționată de către grupul South African Breweries.”Vulturul S.A.” Buzău a fost prima achiziție a South African Breweries în România, marcand astfel demararea investitiilor grupului in tara noastra. De atunci, Ursus Breweries Buzău a parcurs un proces continuu de modernizare prin achizitionarea unor echipamente tehnologice de mare performanta si expansiune a capacitatilor de productie.

În 2005Ursus Breweries a început două proiecte de investiții, cu o valoare totala de 50 milioane de Euro, pentru extinderea și dezvoltarea fabricii. La finalul proiectului, fabrica din Buzău a ajuns și-a mărit capacitatea de producție săptămânală cu 150 %.

În 2009, compania finalizează ultima tranță de investiții în valoare de 42 milioane de Eurofabrica din Buzău devenind astfel una dintre cele mai mari fabrici de profil din România.

Investițiile din această tranșă au dus la extinderea și modernizarea facilitatilor de productie si instalarea de echipamente pentru fabricarea de noi sortimente de bere cu ar fi de exemplu Redd’s  și Ursus fără alcool.

În 2010, fabrica de la Buzău a preluat capacităţile de producţie ale fabricii Ursus din Cluj. SAB Miller a decis atunci închiderea secţiei din Cluj, ca măsură de reorganizare a companiei, luată în contextul condiţiilor economice dificile şi a scăderii continue a consumului de pe piaţa berii din România. Un argument solid al celor de la SAB Miller pentru dezvoltarea capacităţii de producţie a fabricii de bere din Buzău a fost prezenţa la o distanţă de numai cinci kilometri a unicului furnizor de malţ, din România, Malţ Soufflet România. Este cel mai mare producător de materie primă pentru berării, din Europa de Est, fabrica de la Buzău, singura din ţară, fiind realizată cu o investiţie de 65.000.000 de euro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here