Încălzirea locuințelor în prima lună a anului le-a adus buzoienilor facturi aproape duble față de decembrie 2019.
Surprinzător este că majorarea nu vine din cauza unor temperaturi mult mai scăzute față de luna anterioară, ci prin faptul că reprezentanții Regiei Autonome Municipale au facturat în ianuarie mai multe zile decât de obicei. Mai exact, buzoienii vor fi obligați să plătească o săptămână în plus.
Ianuarie vine cu facturi incendiare de la Regia Autonomă Municipală. Deși frigul iernii nu și-a făcut simțită prezența nici în luna lui Gerar, încălzirea locuințelor s-a dovedit a fi cu adevărat arzătoare pentru buzunarele buzoienilor. Primele facturi primite în aceste zile de consumatorii Regiei Autonome Municipale i-au adus pe majoritatea abonaților în pragul unui șoc. Valorile scrise pe hârtie sunt aproape duble față de sumele plătite în decembrie 2019.
„ Pentru o cameră, valoarea lunii ianuarie ar fi 240 de lei, pentru 2 camere 390, 3 camere 480 lei, iar 4 camere 615 lei, deci, avem o creștere – față de luna decembrie – cu 38%”, a declarat Nicoleta Bălan, șef birou producție RAM Buzău
Creșterea de 38% este explicată de reprezentații RAM atât printr-o diferență de temperatură de aproape un grad și jumătate în minus în ianuarie 2020 față de luna anterioară, dar mai ales prin numărul mare de zile facturat. Mai exact, în ianuarie 2020, buzoienii sunt obligați să plătească o săptămână în plus, pentru că citirea contoarelor s-a făcut mult prea devreme în decembrie, tocmai pentru că angajații RAM s-au grăbit să intre în zilele libere din minivacanța de Crăciun și Anul Nou.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here