militarVestea tragediei care s-a produs azi-noapte in benzinaria de pe strada Mesteacanului, a lovit cumplit. A lovit in familiile celor doi soti, in prieteni, in colegii de munca iar pe localnicii din satele in care s-au nascut i-a lasat muti.

Ionel Anitoiu a fost invatator si ca sa castige bani mai multi pentru familia pe care si-o intemeiase s-a angajat la unitatea militara de geniu din Maracineni. Asta se intampla in 2002, la 3 ani dupa ce isi legase destinele de Maria, o fata simpla din satul Podul Muncii.

Le-au venit pe lume, la un an de la casnicie, doi copii gemeni, baiat si fetita. La un an de la angajare, Ionel a fost selectat sa plece in misiune, in Irak. A stat acolo 6 luni si s-a intors. Dar nu mai era acelasi om. Pe durata misiunii, spun localnicii cunoscuse o alta femeie, pe care a adus-o acasa la parintii lui.

um 1645“El cand a venit din Irak s-a despartit. A izgonit-o pe sotie, ea a plecat cu o sacosa cu hainele copiilor si cu micutii de mana la parintii ei”, ne-a povestit o vecina a familiei Colniceanu, parintii Mariei. Dupa misiunea din Irak, la 6 ani distanta, Ionel Anitoiu a plecat din nou pe front, in Afganistan, de unde s-a intors in septembrie. Desi era pe rol procesul de divort, el parea ca ar mai vrea o impacare, insa comportamentul lui dovedea tocmai contrariul. Un alt vecin ne-a confirmat ca de ceva vreme, barbatul era suparat, venea cand si cand sa-si vada fetita pe care o cresteau bunicii din partea mamei. Un localnic apropiat ca varsta de Ionel Anitoiu, parea surprins ca militarul pe care il credea om serios, a fost in stare de o asemenea monstruozitate: “ Nu dadea semne de asa ceva, nu stiu daca l-a schimbat razboiul, nu poti sti ce e in mintea omului” Batranii, isi faceau astazi cruce pe la colturi: asa ceva nu au mai auzit sa se fi intamplat in satul lor. “ El a fost un escroc, daca si-a lasat doi copii orfani. Cui o sa mai zica ei acum mama si tata?” se intreba un vecin al militarului din satul Dogari. Niciuna din rudele celor doi soti nu a avut taria sa-i priveasca pe localnici astazi. Parintii si fratele femeii, de furie, revolta si groaza ca cei doi copilasi sunt pentru multa vreme traumatizati. Ceilalti, rusinati, aratati cu degetul de comunitate s-au ferecat in spatele gardului gospodariei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here