alunecare

Mai multe familii din satul Lacuri, comuna Bisoca, au ajuns la mâna și la mila autorităților după ce pământul mișcător le-a distrus locuințele. Oamenii s-au mutat la rude după ce gospodăriile le-au fost înghițite de alunecarea de teren produsă duminică sau în case în care nu stă nimeni, dar care aparțin unor localnici plecați din zonă.
Localnicii peste care s-a abătut nenorocirea nu vor putea sta însă mereu la rude ori în casele unor străini. Deocamdată, autoritățile nu au soluții pentru cei năpăstuiți, însă vor trebui să-i ajute pe cei ale căror gospodării au fost distruse de alunecarea de teren.
”Din primele estimări, 16 adulţi şi 6 copii sînt afectaţi de alunecări. Am găsit soluţia de a-i plasa pe unii la rude sau în case goale ale unor săteni plecaţi. E bine, totuşi, că nu s-au înregistrat victime. E prematur să spunem ce soluţii sunt pentru oameni. Vedem ce facem, deocamdată nu pot spune ce soluţii sunt pentru aceste familii”, a declarat primarul din Bisoca, Gheorghe Beșliu.
Totodată, primarul mai afirmă că în scurt timp se vor amenaja nişte saivane pentru animalele oamenilor afectaţi.
Acum autorităţile din Bisoca aşteaptă sprijin rapid din partea autorităţilor judeţene şi locale.

6 locuințe și 8 gospodării din satul Lacuri, comuna Bisoca, au fost grav afectate în urma unei alunecări de teren produsă duminică, cele peste 20 de persoane care locuiau acolo, între care şi şapte copii, fiind evacuate de către autorităţi.Alunecarea de teren a avut loc pe o distanţă de 2-3 kilometri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here