În ziua de 12 februarie a.c., polițiști din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și Biroului Siguranţă Şcolară, au organizat şi desfăşurat activități preventive în parteneriat cu elevii și cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale „General Grigore Baștan‟ Buzău. Aici, elevii sunt majoritari de etnie romă.

Copiii au fost îndrumaţi să adopte un comportament care să îi conducă într-o zonă de siguranţă personală, dar şi comunitară, astfel încât să evite atât căderea în abateri, cât şi riscul de victimizare, în diverse conjuncturi reale/virtuale.

Au fost purtate dezbateri pe teme diverse, conexe fenomenului de (cyber)bullying – cunoașterea modalităților de manifestare a agresivității și a cauzalității apariției comportamentului violent în mediul școlar și extrașcolar, prejudecăți și comportament discriminatoriu, hărţuire, trafic de persoane, siguranţa pe internet.

În cadrul activității au fost utilizate clipuri video în tematica abordată, pe marginea cărora s-au purtat dezbateri, în vederea sedimentării informațiilor diseminate către școlari și au fost distribuite materiale cu recomandări în scopul prevenirii delincvenței juvenile și a victimizării minorilor. 

De asemenea, în cadrul activităţilor au mai fost abordate şi dezbătute subiecte legate de necesitatea adoptării unui comportament responsabil pentru prevenirea răspândirii infectării cu noul coronavirus SARS-Cov-2, în special obligativitatea purtării măştii de protecţie atât în interiorul incintelor, cât și în exterior, dar şi respectarea măsurilor de distanțare socială, inclusiv prevederile cadrului normativ incident în domeniu.

La dialog au participat online 45 de elevi şi cadre didactice. Activitatea face parte din proiectul național “Fără discriminare!, anunță Biroul de Presă al IPJ Buzău.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here