evaziuneO bătrână ân vârstă de 68 de ani este urmărită penal, fiind acuzată de evaziune fiscală. Buzoianca, administrator al unei societăţi ce are ca principal obiect de activitate „comercializarea medicamentelor” este acuzată de săvârşirea infracţiunilor de ,, stabilire cu rea-credinţă de către contribuabil a impozitelor, taxelor sau contribuţiilor, având ca rezultat obţinerea, fără drept, a unor sume de bani cu titlu de rambursări sau restituiri de la bugetul general consolidate ,, şi evaziune fiscală .
Bătrâna este bănuită că, în perioada mai – noiembrie 2014 , a obținut rambursare ilegală de T.V.A și a înregistrat în evidența contabilă a societății operațiuni nereale, constând în achiziții de medicamente de la societăți comerciale care nu erau autorizate în domeniul respectiv, în vederea sustragerii de la plata taxelor și impozitelor datorate bugetului de stat, în acest mod fiind prejudiciat bugetul de stat cu suma totală de 310.039 lei.
Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice continuă cercetările şi întreprind activităţi în vederea recuperării prejudiciului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here