ghiseu-plati
O femeie de 50 din Piatra Neamț care a înșelat mai mulți funcționari din Buzău, Prahova, Bacău și Maramureș, a fost reținută după ce a fost identificată în imaginile surprinse pe camerele de luat vederi din incinta Primăriei Buzău, unde a păcălit o angajată de la Direcția Economică.
Femeia din Piatra Neamț a fost prinsă la Constanța de polițiștii din Buzău care au colaborat cu polițiști din alte județe în care individa a păcălit mai mulți funcționari de la ghișee, prin metoda ”șmen”.
La Constanța, femeia era pe punctul de a înșela prin aceeași metodă o angajată a unei instituții publice, moment în care a fost prinsă de polițiști și reținută pentru 24 de ore în arestul IPJ Buzău.
Femeia obișnuia să meargă la ghișeele instituțiilor unde se lucrează cu publicul și le cerea angajaților să-i schimbe o sumă mare de bani, inițial în bancnote de 50 de lei, apoi în bancnote de 10 lei, pentru ca în final, să spună că s-a răzgândit și să le ceară suma de bani în forma inițială.
În tot acest timp, individa reușea să fure din bani, astfel procedând la instituții din Prahova, Bacău și Maramureș. La Buzău, femeia a înșelat prin aceeași metodă cunoscută sub numele de metoda șmen o angajată de la Primăria Buzău și una de la societatea Electrica.
Furturile au fost comise în luna ianuarie, femeia fiind identificată ulterior cu ajutorul imaginilor surprinse de camerele video din incinta Primăriei Buzău.
Individa de 50 de ani a fost prinsă după mai bine de două luni, timp în care a comis și alte astfel de fapte în alte județe.
Polițiștii nu au reușit până acum să recupereze prejudiciul și continuă cercetările pentru a stabili câte furturi de acest gen și în câte județe a acționat femeia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here