teatru george ciprian
Centrul Cultural Francofon Buzau va organiza Festivalul de teatru bilingv Eugen Ionescu, editia a VII-a, in perioada 20-22 noiembrie 2015 . Festivalul cuprinde două sectiuni de concurs : limba romana ( 21 noiembrie, 11h- 17h) si limba franceza ( 22 noiembrie, 12h -17 h). Partenerii proiectului sunt : Teatrul George Ciprian Buzau, Consiliul Judetean Buzau, Institutul Francez din Bucuresti, Delegatia Valonia- Bruxelles, Inspectoratul Scolar Judetean Buzau, Colegiul National Mihai Eminescu, Liceul de Arte Margareta Sterian Buzau, Liceul Tehnologic Costin Nenitescu, si sponsori : Comfortuna si Cofetaria Briana.
”Pe data de 19 noiembrie 2015, ora 17, la Ceainaria Gaudeamus, va asteptam cu drag la evenimentele ( spectacole de teatru in limba romana si in limba franceza, lansari de carte) pe care Centrul Cultural Francofon Buzau le organizeaza la Targul de carte Gaudeamus, Bucuresti, al treilea an consecutiv, la invitatia Grupului Ambasadelor, Delegatiilor si Institutiilor Francofone din Romania”, transmit organizatorii din cadrul Centrului Cultural Francofon.
Sambata, 21 noiembrie 2015, incepand cu ora 11, vor poposi pe scena Teatrului George Ciprian din Buzau, elevi din Buzau, Rm Sarat, Pitesti, Vaslui, Alexandria si Craiova pentru a prezenta spectacole de teatru in limba romana. Duminica, 22 noiembrie, concursul de teatru este rezervat celor care au pregatit spectacole in limba franceza, la care vor participa elevi de gimnaziu si de liceu din Buzau, Piatra-Neamt, Pitesti, Cernavoda, Zimnicea, Vaslui si Slobozia.
Editia a VII-a a festivalului de teatru Eugen Ionescu are invitati de onoare din Franta. In primul rand, Matei Visniec revine la Buzau, pentru lansarea ultimelor volume publicate la editura Polirom. Alaturi de renumitul dramaturg roman, va veni si trupa de teatru Les ondes, din Paris, care va prezenta, sambata, ora 18, pe scena teatrului buzoian spectacolul in limba franceza, Moi, le mot, o adaptare dupa piesa Cabaretul cuvintelor, de Matei Visniec.
Duminica seara va fi, de asemenea, prezentat de catre Teatrul George Ciprian, spectacolul dramatic Angajare de clovn, de Matei Visniec.
Festivitatea de premiere va avea loc in fiecare zi de concurs, de la ora 20, cand vor fi recompensati cei mai talentati elevi din concurs, cat si profesorii coordonatori ai trupelor de teatru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here