Adrian PETRE
Cea de-a doua ediție a Festivalului Internațional de Dansuri Folclorice „Plaiurile Mioriței” și cea de-a doua ediție a Târgului Național de Meșteri vor începe joi la Buzău, ediția din acest an întinzându-se pe o perioadă de 4 zile din pricina numărului mare de țări participante.
„Dacă anul trecut am avut 7 țări din Europa anul acesta sunt prezente 13 țări de pe întreg globul. Avem Algeria, Mexic, Sri Lanka, Tailanda la care se adaugă țările din Europa ca Germania, Croația, Cipru, Grecia, Albania, Rusia, Polonia și bineînțeles ansamblul Plaiurile Mioriței din România”, a declarat Adrian Petre, organizatorul evenimentului.
Manifestarea va debuta joi dimineață cu întâlniri ale delegaților țărilor participante cu autoritățile județene și locale urmând ca de la ora 17.00 din Piața Daciei să pornească o paradă a țărilor participante pe traseul Nicolae Bălcescu-Parcul Crâng.
Vineri, organizatorii împreună cu oaspeții au pregătit ateliere de lucru, în diverse locuri din municipiul Buzău, unde perechi de dansatori ai fiecărei țări participante vor încerca să îi învețe pe buzoieni tainele dansurilor populare.
Vineri și sâmbătă de la ora 17.00 pe scena ce va fi amplasată în Parcul Crâng vor urca fiecare din țările participante pentru a-și prezenta programul artistic cu care intră în concurs, iar duminică de la ora 18.000 este programată festivitatea de premiere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here